Maitim

Imam električno kolo. Bom na poti našel polnilno postajo?

Na daljših relacijah e-kolesarja žuli ena sama skrb – bo našel polnilnico za svoje kolo? Res neprijetno, imeti napredno kolo, se brez hujšega napora na svežem zraku voziti po krasnih slovenskih pokrajinah, a ne imeti zagotovljene postaje, kjer bi napolnil baterijo. Z namestitvijo edinstvenih univerzalnih in več funkcijskih polnilnih postaj BI-charged, ki so proizvod domačega znanja, bomo to skrb skupaj preprečili.

BI-charged polnilne postaje za e-kolesarje – varna in funkcionalna rešitev za trajnostni razvoj dežel.

Vsi dobro vemo, da so ta hip v gradnji, pripravi in načrtih številne nove kolesarske poti, kolesarnice in parkirišča za kolesa tako po Sloveniji kot v tujini, število e-kolesarjev pa je iz dneva v dan večje. Zato so polnilne postaje za e-kolesa postale obvezni del razvoja ustrezne infrastrukture e-mobilnosti.

V sodelovanju z odličnimi slovenskimi strokovnjaki in oblikovalci smo v podjetju MAITIM d.o.o. razvili univerzalne polnilne postaje BI-charged, ki so funkcionalne, tehnološko, varnostno in stilsko dovršene, s svojo modularno zasnovo in različnimi nosilci pa se prilagajajo tako urbanim kot tudi podeželskim in gorskim okoljem. Namenjene so tudi polnjenju električnih skirojev, dvokoles, rolk, skuter rolk, hoverboardov, invalidskih vozičkov ter nudijo številne opcije in nadgradnje, vključno z

1)namestitvijo sončne elektrarne, ki omogoča polnjenje e-kolesa na sončno energijo, in

2)sklopi polnilnih omaric, ki so primerni za namestitev na mestih z velikim pretokom ljudi in pomanjkanjem prostora.

Katere so glavne prednosti polnilnih postaj BI-charged?

Domači razvoj, veliko opcij za nadgradnjo in modifikacije:

Polnilna postaja je v celoti razvita v Sloveniji in tudi proizvodnja sama poteka na naših domačih tleh. Ker sta razvoj in proizvodnja pri nas, je tudi veliko prostora za modifikacije ali nadgradnje sistema glede na potrebe trga ali individualne zahteve.

Dvojna varnost – za uporabnika in njegovo opremo:

Pri razvoju smo se posvetili varnosti uporabnikov pri uporabi in varovanju uporabnikove opreme. Prednost pred večino ostalih podobnih izdelkov je v tem, da uporabnik shrani baterijo in polnilec v omarico, ki se zaklene s kodo ali RFID kartico, tako da se lahko brez skrbi za dalj časa oddalji od omarice (npr. v lokal na kavico, v restavracijo na kosilo, morda na sprehod v naravo ali v mestu na ogled znamenitosti). V omarici lahko polni istočasno tudi mobilni telefon, polnilno baterijo in podobne USB naprave.

Druga zelo pomembna varnostna prednost pa je v tem, da pri priključevanju in izključevanju električnega kabla v vtičnicah ni električnega toka, dokler se omarica ne zapre. Ko se omarica odpre, se električni tok znova samodejno izklopi. To je še posebno pomembno v deževnem vremenu. V primeru zunanjih vtičnic se le-te v dežju lahko namočijo, kar predstavlja resno nevarnost, še posebno za osebe s srčnim spodbujevalnikom. Dodan je tudi dodatni varovalni element za primere, ko ima uporabnik na svoji napravi kratek stik.

Bogata oprema v omarici – zadovoljstvo za vsakogar:

V omarici je vgrajen prikazovalnik porabljene električne energije. Na voljo so kar štiri vtičnice 230V AC in štirje USB priklopi. Dostopnost do polnjenja z električno energijo je možna brezplačno (zaklepanje s pomočjo numerične kode) ali plačljivo s pomočjo RFID kartice (zaklepanje z zapestnico ali numerično kodo). Omarica se lahko uporablja tudi za shranjevanje manjših osebnih predmetov uporabnika, ki jih v času polnjenja ne potrebuje pri sebi.

Modularna zasnova in prilagodljivost okolju:

Polnilne postaje so zasnovane modularno, zato se z izbiro različnih nosilcev vrhunskih oblik, materialov in barv prilagodijo urbanim, podeželskim ali gorskim okoljem. Narejene po meri se bodo lepo podale mestnemu jedru, goratemu reliefu ali podeželski idili. Nosilci služijo tudi kot stojala za e-kolesa, h katerim se pri ustrezni odprtini kolo lahko varno priklene s ključavnico.

Osnova sistema je omarica, ki jo lahko namestimo na steno, steber ali na že prirejen nosilec. Na polnilnici lahko poljubno nastavimo – omejimo tudi čas polnjenja (ure, minute). Polnilnica in številčnica sta osvetljeni z barvami glede na stanje polnilnice (različne barve za: polnjenje, v pripravljenosti in polnjenje je zaključeno). Opcija sta tudi servisna oprema in tlačilka, česar pa zaradi pogostega vandalizma ne priporočamo. Poleg tega imajo kolesarji to opremo običajno že pri sebi.

Reference:

Nekaj polnilnih postaj BI-charged že stoji po Sloveniji – fotografije si lahko ogledate na povezavi: Naši projekti in reference – Maitim.

Kar nekaj projektov pa je ta hip v teku, saj gre za popolnoma novo, inovativno rešitev, ki bo v prihodnosti del uresničenih projektov na področju infrastrukture e-mobilnosti oziroma trajnostnega razvoja. Veselimo se že vseh novih izzivov.

Scroll to Top