Maitim

BREZKONTAKTNI TABLIČNI TERMOMETER

s prikazovalnikom, funkcijo preverjanja nošenja maske, aplikacijo za preverjanje QR kode

z digitalnega COVID potrdila in opcijo kontrole pristopa.

NOVO: COVID potrdila.

TABLIČNI MERILNIK TEMPERATURE

 • Izmeri telesno temperaturo.

 • Preveri nošenje maske.

 • Odčita QR kodo z EU COVID potrdila.

 • Odobri ali zavrne prehod.

Brezkontaktni tablični termometri s prikazovalnikom, funkcijo preverjanja nošenja maske in opcijo kontrole pristope, so po novem na voljo z dodatno aplikacijo za preverjanje EU digitalnih COVID potrdil, za obdobje obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Preverjanje QR kode

Prikaz delovanja tabličnega merilnika, ko uporabnik izpolnjuje vse zahtevane pogoje za čas epidemije: veljavna QR koda EU COVID potrdila, nošenje maske, ustrezna telesna temperatura.

Visoka temperatura

Zvočno opozorilo, ki ga naprava predvaja, kadar IR merilnik pri uporabniku izmeri previsoko telesno temperaturo.

Namestite masko

Zvočno opozorilo, ki ga naprava predvaja v primeru, da uporabnik ne nosi zaščitne maske.

VEČFUNKCIJSKA IN VSESTRANSKO UPORABNA, ŠE POSEBNO V ČASU COVID-19 PANDEMIJE.

Pred kontrolno točko naprava samodejno in natančno izmeri telesno temperaturo s čela posameznika. Lahko preverja nošenje zaščitne maske, če je le-ta obvezna, po novem pa z dodatno aplikacijo preverja tudi, ali ima posameznik ustrezno PCT potrdilo (preboleli, cepljeni, testirani), in sicer z aplikacijo za odčitavanje QR kode z digitalnega EU COVID potrdila. Nato odobri prehod oziroma sproži zvočno opozorilo, ki pove, zakaj prehod zavrača (zaradi previsoke temperature, nenošenja maske ali neveljavne QR kode).

Naprava se lahko uporablja samo za merjenje telesne temperature ter za preverjanje nošenja maske in preverjanje PCT pogoja, za obdobja, ko je omejitev v veljavi. Kot taka ni podvržena GDPR-ju.

Gre za več funkcijski in z računalnikom povezljiv tablični računalnik s številnimi nastavitvami, ki ugodijo željam in potrebam določenega podjetja / fizične osebe. Hkrati nudi opcijo prepoznavanja obrazov pod masko ali brez maske. Deluje samostojno ali v povezavi z računalnikom oziroma telefonom (LAN, Wi-Fi, 4G in Bluetooth).

NATANČNO, HITRO, NEVSILJIVO IN UČINKOVITO PREVERJANJE PCT TER MERJENJE TELESNE TEMPERATURE

PREVERJANJE PCT: kot prikazuje video, QR kodo EU COVID potrdila na cca. 10 cm razdalje približamo spodnjemu levemu kotu naprave MBTF-31C, kjer čitalec odčita QR kodo in preveri njeno veljavnost. V primeru neveljavnosti naprava na to zvočno opozori.

Obenem naprava na daljavo izmeri tudi telesno temperaturo posameznika. Odčita jo vgrajeni visoko napredni in visoko kakovostni IR merilnik telesne temperature s pomočjo natančnega tipala za merjenje razdalje.

Temperaturo izmeri s čela na razdalji 20 do 80 cm (optimalno merjenje je na razdalji 50 cm, natančno razdaljo lahko pred nastavimo z orisom na zaslonu, proti kateremu pristopi obiskovalec).

Zvočna opozorila in besedilni prikazi na zaslonu so lahko v poljubnem, tudi v slovenskem jeziku.

Odlično se prilagodi svetlobi v prostoru: delovanje prilagodi slabi ali močni osvetlitvi. Deluje tudi ponoči!

PREVERJANJE NOŠENJA MASKE

V času epidemije, ko je nošenje maske zakonsko obvezno, lahko sistem obiskovalca opozori, naj si nadene masko, v kolikor je nima nameščene na obrazu. To lahko stori v številnih različnih jezikih, tudi v slovenskem.

TEHNIČNE LASTNOSTI TABLICE

Odlične zmogljivosti, bogata strojna in programska oprema.

Vgrajeno visokokakovostno Heimann infrardeče tipalo nemškega proizvajalca.

Merjenje, natančnost

Natančnost merjenja temp. (vrednost odstopanja): +/- 0.2°C (znotraj območja do 50 cm razdalje). Razpon zaznavanja temperature: -40 ~ 125°C, priporočeno temperaturno okolje: 15 ~ 40°C.

Napajanje, zaslon in OS

DC12V, priložen adapter AC-230V, operacijski sistem Android. Zaslon: 8'' IPS LCD (zaslon ultra visoke ločljivosti). Omogoča živo / takojšnje prepoznavanje obrazov na daljavo (»binocular camera«).

Objektiv

Goriščna razdalja 1 / 2.7˝, 2 mio pikslov, maksimalna izhodna resolucija: 1920 x 1080 @ 30fps (povsem jasna slika). Podpira 2D in 3D digitalno zmanjševanje slikovnih motenj.

Podatkovna baza

Velika podatkovna baza za shranjevanje obrazov, shranite lahko do 20.000 identifikacijskih fotografij. Obraz naprava prepozna zelo hitro, v manj kot 300 ms, in to stori tudi pod masko, če jo zaposleni nosi.

Vgrajena strojna oprema

100M, Ethernet port, WiFi, 4G, Bluetooth, izhod RS232, avdio vmesnik, 1x relejni izhod, TF kartica, USB, RFID, QR koda in drugi vmesniki. Podpora Wiegand protokolu.

Drugo

Možna uporaba merilnika za pristopno kontrolo v podjetjih, kjer vodijo evidence prihodov in odhodov na delovno mesto. Dostopen je tudi SDK kit (razvojni kit).

ŠTEVILNE OPCIJE NAMESTITVE IN DODATNA OPREMA

MONTAŽA: stenska, s podstavkom, različna stojala z avtomatskimi razkuževalniki ali brez in namestitev na sisteme za odpiranje vrat (na točke že obstoječe kontrole pristopa).

V REDNI PRODAJI:

 1. model MBTF-31C stenska montaža,
 2. model MBTF-31C z namiznim podstavkom,
 3. model MBTF-31C s talnim stojalom,
 4. model MBTF-31C s talnim stojalom in avtomatskim razkuževalnikom: prednost je, da uporabnik ob merjenju temperature hkrati razkuži tudi dlani.

Možna dobava drugih stojal, različnih višin za odrasle ali otroke (po dogovoru), lahko z avtomatskim razkuževalnikom ali brez.

Napravo MBTF-31C je treba namestiti na izbrano vstopno točko pred varnostne rešetke, če so, tako da bo kamera čim lažje zajela obraz obiskovalca. Priporočena višina namestitve je od 1.4 do 1.6 metra. Da zagotovite učinkovito, takojšnje, nemoteno in točno odčitavanje telesne temperature obiskovalca, naj bo razdalja med napravo in točko zbiranja za prišleke med 0.3 in 0.8 metra (najbolje 0.5 metra).

Temperatura okolja mora biti med + 15 in 40 °C, prav tako se moramo izogniti možnostim hitrih sprememb temperature v okolju (npr. prepihu, sunkom vetra ipd.). V bližini naprave ne smejo biti nameščeni toplotni sevalniki, reflektorji, klimatske naprave ali infrardeči sevalniki.

Naprava je sicer vodoodporna (standard IP65), a priporočeno jo je namestiti na vhodno točko v notranjosti prostora, da se prepreči morebitne motnje v delovanju zaradi vetra, mraza, vročine in neposredne sončne svetlobe.

Vmesniki tabličnega IR termometra: DC 12V, RJ45 Ethernet, USB, USB OTG, Relay, RS232, Wiegand.

UPORABA SISTEMA MBTF-31C ZA PRISTOPNO KONTROLO

Z namestitvijo »Face Recognition Management System« programske opreme se naprava spremeni v kontrolno-pristopni sistem za trenutni in tudi arhivski nadzor nad prihodi in odhodi zaposlenih.

Programska oprema med drugim nudi:

 • Povezavo

  z osebnim računalnikom ali strežnikom.

 • Spremljanje dogajanja

  Pregledno spremljanje dogajanja na vstopni točki (izmerjene telesne temperature, preverjanje nošenja mask, čas prihodov / odhodov …).

 • Ustvaritev baze podatkov

  Vnos, shranjevanje in urejanje osebnih podatkov ter fotografij zaposlenih.

 • Arhiv

  Arhivsko preverjanje in iskanje po zabeleženih podatkih.

 • Nastavljivi parametri

  Nastavitev številnih parametrov, med njimi vnos logotipa in naziva podjetja, ki se prikaže na zaslonu ob vklopu naprave, ter urejanje glasovnih sporočil. Velika prednost je na primer nastavitev parametra mejne vrednosti temperature za opozorilni alarm in kompenzacijskega faktorja, kar v zimskem času pride še kako prav.

V SVETLEJŠO PRIHODNOST Z NAMI

Za spletni nakup merilnika kliknite TUKAJ.

Scroll to Top