Maitim

(Po)polna moč za vašo vožnjo z e-kolesom!

Predstvljamo vam BI-charged univerzalne polnilne postaje za električna kolesa!

TEHNOLOŠKO, VARNOSTNO IN STILSKO DOVRŠENE

BI-charged polnilna postaja je dobitnica bronastega priznanja za inovacije

Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da smo 19. junija 2024 prejeli prestižno bronasto priznanje za našo inovacijo: polnilno postajo za e-kolesa BI-charged! Priznanje nam je podelila Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica osrednjeslovenske regije (GZS), največja in najvplivnejša povezava gospodarstva v Sloveniji. Polnilna postaja BI-charged je rezultat predanega dela in vizije naše ekipe, ki si nenehno prizadeva za napredek. To priznanje je dokaz, da smo na pravi poti in nas še dodatno motivira, da nadaljujemo z razvojem naprednih rešitev. Hvala vam za vašo podporo in zaupanje.

Bronasto-priznanje-polnilna-postaja-za-ekolesa-BI-charged-junij-2024

Skupaj proti ogljičnemu odtisu

GRADIMO NA E-MOBILNOSTI

Pri MAITIM-u smo veseli in ponosni, da lahko podpiramo rast električne mobilnosti kot ključnega elementa družbeno odgovornega trajnostnega razvoja tako v urbanih kot podeželskih regijah. Z bogato 30-letno tradicijo na področju inovacij smo se povezali z vodilnimi slovenskimi strokovnjaki in oblikovalci, da bi ustvarili univerzalne polnilne postaje za električna kolesa. BI-charged polnilne postaje so tako ne samo edinstvene, ampak tudi večnamenske, tehnološko napredne in izjemno oblikovane.

Napredno polnjenje za e-mobilno prihodnost - Vpogled v polnilne postaje za e-kolesa:

Play Video

Zaupate lahko, da vlagate v najboljše in najnaprednejše rešitve za polnjenje električnih koles, kajti navdušeni smo nad trajnostnim razvojem in zavezani soustvarjanju boljšega, naravi prijaznejšega sveta … eno polnjenje za drugim.

Prav predanost trajnostnemu razvoju nas je spodbudila k ustvarjanju rešitev za polnjenje električnih koles, ki ne spodbujajo zgolj električne mobilnosti, temveč prispevajo tudi k zmanjšanju ogljičnega odtisa. Z zagotavljanjem priročnega, zanesljivega in okolju prijaznega polnjenja poskušamo spodbuditi več posameznikov, da se vključijo v koncept električne mobilnosti in prispevajo k bolj zeleni prihodnosti.

Pri MAITIM-u razumemo pomen inovacij, zato smo polnilne postaje za električna kolesa oblikovali tako, da so združljive z vsemi električnimi kolesi. Opremljene so s tehnološko napredno opremo, ki zagotavlja varno in učinkovito polnjenje, zaradi svoje oblike in izgleda pa so lahko tudi lep arhitekturni dodatek tako v urbanem kot v podeželskem okolju.

Možnost parkiranja e-kolesa je na voljo z vseh strani polnilne postaje. Podporni steber služi kot stojalo za električno kolo, ki ga lahko varno priklenete na polnilno postajo z domiselno priloženo ključavnico za kolesa. Standardna BI-charged polnilna postaja za e-kolesa je opremljena tudi s tlačilko in orodjem za enostavna in hitra popravila.

Za vsakega e-kolesarja, ki se odpravlja na dolgo vožnjo, je iskanje polnilne postaje za e-kolo lahko vir skrbi. Vendar pa je na nas, da odpravimo to skrb in zagotovimo, da imajo e-kolesarji dostop do polnilnih postaj, ko jih potrebujejo.

Brezskrbna vožnja: Moč polnilnih postaj za e-kolesa pri dolgih, udobnih in sproščujočih vožnjah.

E-kolesa zaradi svojih številnih prednosti pred avtomobili in tradicionalnimi kolesi hitro pridobivajo na priljubljenosti. V primerjavi z avtomobili so e-kolesa okolju bolj prijazna, z njimi lažje parkiramo v mestih, obenem pa spodbujajo tudi vsakodnevno gibanje. V primerjavi s tradicionalnimi kolesi, z e-kolesi lažje premagujemo dolge razdalje in vožnjo navkreber. Poleg tega električna kolesa zmanjšujejo fizični napor in so primerna za širši krog ljudi, tudi za tiste, ki niso v najboljši fizični kondiciji ali imajo zdravstvene težave. E-kolesa so tudi odličen način za aktivno preživljanje prostega časa in počitnic.

Čudovita lastnost e-kolesa je, da omogoči kolesarju, da se sprosti in uživa v razgledih okoliških pokrajin, ne da bi se obremenjeval s fizično izčrpanostjo. S pomočjo električnega kolesa brez napora premaguje različne terene in razdalje, medtem ko uživa v okolici.

Prav zaradi naštetih prednosti so postala električna kolesa praktična in zabavna alternativa tradicionalnim načinom prevoza. Še bolj priljubljena izbira pa so, ker se vedno več ljudi odloča za okolju prijazne, zdrave in zabavne načine prevoza.

Napolni svoje e-kolo med vožnjo!

Tvoja moč za vsako pot.

Medtem ko se vaše električno kolo polni, si vzemite odmor in napolnite tudi svoje "baterije".

Medtem ko se baterija vašega električnega kolesa polni, varno zaklenite omarico in se odpravite kamorkoli želite – bodisi na skodelico kave ali na sprehod.

PRAKTIČNA IN MULTIFUNKCIONALNA

Osnova modularne polnilnice je omarica iz visoko kakovostnega, prašno barvanega INOX materiala, nameščena na izbranem nosilcu. Lahko se jo namesti tudi na steno ali drug nosilec. V njej so varno shranjeni vsi priključki, vir električne energije in elektronika. Omarica nudi prostor za vstavitev baterije in polnilca, štiri 230V vtičnice ter štiri USB priključke za polnjenje. V njej uporabnik lahko napolni in shrani tudi mobilni telefon, prenosno baterijo ali drugo manjšo USB napravo. Če je polnilec fiksiran na e-kolesu, se ga z elektriko poveže z ustreznim kablom.

UPORABNIKOM PRIJAZNA IN ENOSTAVNA ZA UPORABO

Polnilnica se dobavi z ožičenjem, pripravljenim na povezavo v električno omrežje. Ključavnica, ki je sestavni del omarice, je povsem enostavna za uporabo, poskrbi pa za varnost baterij in naprav, ki jih uporabnik v njej polni ali hrani. Omarica ima tudi funkcionalno LED osvetlitev, ki uporabniku pove, kdaj je baterija polna.

IZVEDBE: samostoječa enojna ali dvojna postaja.
OPCIJE PO DOGOVORU:

POIŠČIMO NAJBOLJŠO LOKACIJO: Optimalni kraji za univerzalne polnilne postaje za e-kolesa.

Integracija polnilnih postaj za električna kolesa je ključna sestavina celovite infrastrukture e-mobilnosti v mestih, predmestjih, na podeželju in ob gorskih kolesarskih poteh.

Predstavlja edinstveno poslovno priložnost tudi za občine, turistična združenja, hotelirje in ponudnike električnih koles, da izpolnijo naraščajočo potrebo po polnilni infrastrukturi na počivališčih in parkiriščih.

Strateško nameščanje polnilnic je ključnega pomena tudi na avtobusnih in železniških postajah, blizu barov in hotelov, v kampih, karavaning naseljih in na vseh vrvečih turističnih točkah, vključno s središči mest, parki, nakupovalnimi centri, poslovnimi stavbami, parkirnimi hišami in večstanovanjskimi stavbami.

polnilnica za električno kolo, v harmoniji z vsemi okolji

Polnilne postaje so zasnovane modularno, zato se z izbiro različnih nosilcev vrhunskih oblik, materialov in barv prilagodijo urbanim, podeželskim ali gorskim okoljem. Kot kameleon! Narejene po meri se bodo lepo podale mestnemu jedru, goratemu reliefu ali podeželski idili. Nosilci služijo tudi kot stojala za e-kolesa, h katerim se pri ustrezni odprtini kolo lahko varno priklene s ključavnico.

Pri standardni Bi-charged polnilni postaji je parkiranja električnega kolesa mogoče z vseh strani.

Električno kolo lahko uporabnik ob stojalo tudi priklene s svojo ključavnico.

5/5

Ponudite lahko brezplačno ali plačljivo polnjenje

Standard (pred nameščeno): RFID identifikacija in digitalna ključavnica s številčnim geslom.

Opcije nadgradnje na različne plačilne sisteme: vstavitev kovanca, plačilo s kartico, Bluetooth, Wi-Fi …

NUDIMO TUDI STOJALA IN NASLONE ZA PARKIRANJE VEČ KOLES OB POLNILNICI

Ponudbo stojal in naslonov za kolesa lahko preverite s klikom na gumb.

STOJALA IN NASLONI ZA KOLESA

PRIMERNE TUDI ZA POLNJENJE DRUGIH NAPRAV:

električnih skirojev, dvokoles, rolk, skuter rolk, hoverboardov, invalidskih vozičkov …

Zaklepanje in odklepanje omarice

Play Video

VIDEO: zaklepanje omarice (4-mestna koda po vašem izboru).

Aktivirajte ključavnico s pritiskom na *, vnesite poljubno 4-mestno kodo in pritisnite na znak za “zakleni” (ključ). Potrdite kodo tako, da kodo še enkrat vnesete in pritisnete na “ključ”. Omarica se bo zaklenila. Med polnjenjem vaših baterij se lahko odpravite kamor koli. Izkoristite vaš dragoceni čas za sprostitev!

Play Video

VIDEO: odklepanje omarice in notranjost omarice.

Ko je baterija vašega e-kolesa polna, začne LED osvetlitev utripati v rumeni barvi. Odklenite omarico tako, da pritisnete * in nato vtipkate vašo  štirimestno kodo, ki ste jo vnesli pri zaklepanju, ter pritisnete znak “odkleni” (ključ). Omarica se bo odklenila.

100% VARNA ZA VSE UPORABNIKE

Ko gre za vprašanje varnosti uporabe, moramo predvidevati, da je polnilnica izpostavljena vlagi, kondenzirani vlagi in dežju. Zato je prva in najpomembnejša varnostna funkcija, zaščita pred nevarnostjo dotika z visoko napetostjo 230 V AC. BI-charged polnilnica je varna v vseh vremenskih pogoji, zato je lahko montirana na prostem tudi brez nadstreška. Omarica je namreč zasnovana tako, da uporabnik ne more priti v stik z napetostjo. Električni tok v vtičnicah se pojavi šele, ko omarico zaklenemo. Izjemno pomembno v primeru kondenzirane vlage, v dežju ali snegu! In še posebej velikega pomena za varnost oseb s srčnim spodbujevalnikom.

Druga varnostna funkcija je zaščita najdražjega dela e-kolesa, tj. baterije, zato naša polnilnica vključuje omarico z digitalno ključavnico, v katero uporabnik zaklene baterijo in drugo imetje. Tako lahko v njej poleg baterije povsem brez skrbi polni tudi mobilni telefon, power bank in druge elektronske naprave. Pri tem se lahko od polnilnice oddalji za dlje časa, saj polnjenje navadno traja nekaj ur. Se pa s tovrstnim načinom polnjenja običajno prepreči tudi kraja kolesa samega, saj je e-kolo brez baterije veliko manj privlačno za tatove. E-kolo lahko sicer tudi priklenemo na sam nosilec polnilnice.

Poiščite svoj kraj za polnjenje na povezavi: NAŠI PROJEKTI IN REFERENCE

FUNKCIONALNA LED OSVETLITEV

zelena osvetlitev

Polnilna postaja je pripravljena na polnjenje. Odprite vratca, priklopite napravo in zaklenite vratca.

rumena osvetlitev

Rumena sveti: polnjenje poteka. Rumena utripa: polnjenje je končano.

rdeča osvetlitev

Napaka, polnjenje je onemogočeno. Stikalo v omarici prestavite v ON pozicijo.

Izvedba omarice z gumbom za več uporabnikov hkrati in varno zapiranje omarice.
NOVO: svoje kolo lahko varno priklenete k polnilni postaji, ki ima priloženo tudi ključavnico!
Polnilnica je opremljena s tlačilko in orodjem za manjša popravila.
Notranjost omarice: 4x 230V, 4x USB, merilnik porabe energije, Switch: ON/OFF.

BI-charged sklopi polnilnih omaric

Več univerzalnih polnilnih omaric na enem mestu – prostorsko varčno in praktično na mestih, kjer je pretok ljudi velik, prostora pa premalo.

Idealna rešitev ob prostorski stiski

Na mestih, kjer je pretok ljudi velik, prostora pa žal premalo, je sklop med seboj povezanih omaric, ki so samostoječe ali montirane na prosto steno, prava rešitev.

Izvedbe:

Dodatne opcije:

Namestitev na železniških in avtobusnih postajah

DVOJNA PRIDOBITEV! BI-charged polnilne postaje hkrati spodbujajo:

Primer: delavec se z e-kolesom pripelje do postaje, priklopi baterijo v omarico, nato pa pot do službe nadaljuje z vlakom / busom. Po končanem delavniku ga v omarici čaka varno shranjena in napolnjena baterija!

Katalog polnilnic za e-kolesa

Prenesite si PDF datoteko s koristnimi informacijami in fotografijami s klikom na gumb na vaši desni.

Iščete električno kolo?

Nudimo mestna, gorska in zložljiva e-kolesa ter električna kolesa kultne ameriške blagovne znamke BIRD BIKE. Vabljeni, da preverite ponudbo spodaj, za vse dodatne informacije in količinske popuste, pa nas lepo prosimo kontaktirajte.

Ponudba / cenik e-koles

BIRD BIKE A-FRAME e-kolesa

Mestna e-kolesa

Scroll to Top