Maitim

Visokozmogljiva SOLARNA LED ulična razsvetljava

Rešitve za prihranke do 100 % pri javni in drugi ulični razsvetljavi s solarnimi sistemi svetilk, ki delujejo tudi v mesecih, ko praktično ni sončnih dni.

PRIHODNOST ŽE DANES

Z napredkom tehnologije in višjimi zmogljivostmi solarna LED ulična oziroma cestna razsvetljava postaja optimalna rešitev pri razsvetljevanju vseh zunanjih površin, tako javnih kot zasebnih.

Solarna LED ulična razsvetljava ima številne prednosti pred klasično na živosrebrno nitko. Učinkovito zmanjšuje porabo energije in stroške ter varuje okolje pred svetlobnim onesnaževanjem. Za njeno delovanje ni potrebna električna napeljava, ponaša pa se tudi z dolgo življenjsko dobo, enostavno namestitvijo in minimalnimi stroški vzdrževanja.

LED tehnologija osvetlitve med delovanjem porabi občutno manj energije kot klasična svetilka. Ko gre za kombinacijo visokokakovostne in visokozmogljive solarne in LED tehnologije, pa se poraba električne energije lahko zmanjša tudi za 100 %. Brezplačno sončno energijo lovijo sončne celice, ki s pomočjo vgrajenih senzorjev učinkovito razsvetlijo okolico.

Kamor koli zunaj v sončno lego. Solarne LED ulične svetilke so primerne za občinske, poslovne in za zasebne površine – mestne ulice, mestna jedra, ceste, sprehajalne poti, kolesarske steze, parkirišča, avtobusne postaje, igrišča, pokopališča … Do nedavnega je veljalo, da je solarna LED tehnologija osvetlitve namenjena okrasni, ambientalni razsvetljavi manjših površin, kjer ni električne napeljave. Danes temu ni več tako.

Razvoj in napredek tehnologije sta priskrbela izjemno zmogljive, visoko funkcionalne in raznovrstne solarne LED svetilke, ki ne samo da se kosajo z, večina tudi močno presega zmogljivosti in funkcionalnosti klasičnih uličnih svetilk. Kot take so primerne ter, v skrbi do okolja in nižanja stroškov, tudi zelo zaželene pri nočni razsvetlitvi vseh zunanjih površin, še posebno tam, kjer ni električne napeljave.

Novodobne solarne LED ulične svetilke so narejene za zanesljivo in dolgotrajno obratovanje, minimalno vzdrževanje in enostavno postavitev.

KLJUČNE PRIDOBITVE

trajnostni razvoj

Za Slovenijo, ki ohranja naš planet zelen, ustvarimo naravi prijaznejšo prihodnost danes, jutri bo morda prepozno.

Pri nameščanju solarne LED ulične razsvetljave ni treba napeljevati električnih kablov, saj svetilke delujejo brez priključitve na električno omrežje. Izognemo se dragemu in pogosto zamudnemu pridobivanju dovoljenj za električno napeljavo, strošku izkopavanja, polaganja električnih vodnikov in priklopa na javno električno omrežje. Vse svetilke imajo modularno zasnovo. Montaža svetilk je enostavna, na drog ali steno, možna je tudi namestitev na klasične stebre (kandelabre). Večji posegi v okolje niso potrebni.

Solarne LED svetilke iz ponudbe delimo v dve skupini glede na njihovo sestavo. Prva skupina so solarne svetilke patentiranega tipa VSE-V-ENEM. Vse komponente tovrstnih svetilk se nahajajo v enem ohišju, zaradi česar je montaža na drog povsem enostavna.

Druga skupina so svetilke z ločenim solarnim modulom. Ločenost svetlobnega vira in glavnega ohišja uporabniku omogoči, da solarni modul obrne neposredno proti jugu in ga tako maksimalno izpostavi sončni svetlobi, LED svetilko pa namesti v smeri, kjer je svetloba najbolj nujna. 

Svetilke imajo vgrajene visokozmogljive SOLARNE module, tako da energijo pridobivajo izključno iz sonca, zelenega vira energije. Tovrstna razsvetljava pripomore k lažjemu doseganju zahtev evropske direktive o mejnih izpustih CO2 v okolje.

Zagotavlja tudi, da razsvetljava deluje od 3 do 5 dni (zmogljivejše tudi več) pri izključno oblačnem, deževnem vremenu. Ob koncu meseca pa v poštnem nabiralniku ne bo računa za porabljeno elektriko, ki se bo v prihodnosti, zaradi vedno večjih zahtev odjemalcev, le še dražila.

Sončna energija se v električno pretvori s pomočjo monokristalnega solarnega modula. Pri svetilkah vse-v-enem je solarni modul nameščen na zgornjem delu svetilke, da pridobi kar največ sončne energije. Ta s pomočjo elektronike napolni litij-ionsko baterijo, visoko zmogljivo in z dolgo življenjsko dobo. Ko baterija dotraja, se jo enostavno nadomesti z novo. Elektronika je zadolžena za polnjenje in praznjenje baterije ter za napajanje LED diod. Hkrati ščiti baterijo pred prekomernim polnjenjem / praznjenjem, svetilko pa pred morebitnimi napakami, ki bi se pojavile med delovanjem. Pri nameščanju svetilke je treba poskrbeti, da solarni modul lovi čim več sonca oziroma da nanj ne pada senca.

Solarne svetilke iz ponudbe delujejo z energetsko varčnimi LED diodami, svetilke tipa vse-v-enem z LED diodami visoko cenjene CREE LED tehnologije. Imajo zelo dolgo življenjsko dobo, prenesejo kar 50.000 ur delovanja, kar je precej več kot »živijo« klasične živosrebrne ali natrijeve žarnice.

Solarne LED ulične svetilke učinkovito varčujejo z energijo tudi s pomočjo vgrajenih tipal. Svetlobno tipalo za samodejni vklop/izklop poskrbi, da se svetilka vklopi sama, ko se zmrači, izklopi pa, ko vzide sonce.

Dodatna PIR ali mikrovalovna tipala pa omogočajo delno zatemnitev, kadar okolica miruje (razsvetljava ni potrebna). Ko v določenem radiju tipalo zazna gibanje, svetilka nemudoma za 30 sekund zasveti s polno močjo, v mirovanju pa sveti le z delno močjo (običajno 25 ali 30 %), š čimer močno zniža porabo energije.

Na voljo so številni modeli svetilk in tudi variacije posameznih modelov glede na želje in potrebe kupca. Med seboj se razlikujejo po zmogljivosti solarnih in LED modulov ter baterije, pa tudi po temperaturi barve (hladna / topla svetloba), svetlobni učinkovitosti, obliki in dodatnih opcijah nastavitev, ki jih nudijo. Naprednejši modeli med drugim nudijo različne načine uporabe (upravljanje s pomočjo priloženega daljinskega upravljalca), nastavljive LED zaslone, upravljanje svetlobnega izkoristka, video spremljanje, video nadzorne kamere, oddaljeno spletno upravljanje, avdio zabavne funkcije, alarmne sisteme, lovilce komarjev in drugih insektov …

Ohišja svetilk so iz 100 % eloksiranega aluminija. So lahka, zaprta, vodoodporna, nelomljiva, antioksidacijska, varujejo pred korozijo, rjo, prahom in vandalizmom. Standard zaščite: IP 65.

Ko so svetilke enkrat nameščene, z njimi praktično ni nobenega dela več. Ker so konstruirane modularno, omogočajo enostavno in hitro popravilo oz. zamenjavo okvarjenega ali izrabljenega dela (izvlečno-potisni mehanizem za dostop do dotrajane baterije ali okvarjenega krmilnika). Stroški vzdrževanja so v primerjavi s klasičnimi svetilkami zanemarljivi.

SOLARNA LED SVETILKA PLAZA - nočne in dnevne fotografije

Ali lahko solarka deluje 365 dni v letu?

Klasična solarna svetilka brez dodatnih panelov in baterij v Sloveniji žal ne. Kljub izrednemu napredku tehnologije, je naše področje glede osvetljenosti s soncem v slabšem položaju. Občutna razlika je že med našimi obmorskimi kraji in npr. Prekmurjem. In to je faktor, ki mu je treba pri iskanju optimalne rešitve nameniti največ pozornosti. Obstajajo namreč že rešitve, ki se lahko približajo želenim 365 dnem v letu. Pri nas jih nudimo, v razvoju pa je tudi nov sistem, ki bo na voljo v naslednjih mesecih. Več informacij najdete v nadaljevanju.

Na trgu je sicer ogromno ponudbe različnih solarnih LED svetilk, večina uporabnikov pa ni seznanjena z nekaterimi dejstvi, na primer, da nekateri ponudniki navajajo podatke, ki niso realni oz. so v parksi neuporabni. Recimo, da ima solarna svetilka avtonomijo 5 noči, pri tem pa ne povedo, ali gre za poletje ali zimo in za katero svetlobno območje gre. Nekatere države imajo veliko več sončnih dni skozi leto kot ostale.

Solarne LED svetilke delimo na:

Slovenske občine skupaj na leto za javno razsvetljavo porabijo cca. 67.582.968 KWh električne energije.

Z zamenjavo tradicionalnih svetilk z modernimi solarnimi sistemi svetilk, bi na tem področju prihranili do 100 % električne energije. Zato nudimo visokozmogljive sisteme, s katerimi bo javna razsvetljava postala okolju in potrošnji električne energije neprimerljivo bolj prijazna.

Pomembne informacije glede izbire solarnih LED svetilk

Kako povečamo avtonomijo solarne svetilke?

S premišljeno in ustrezno namestitvijo dodatnih solarnih panelov in baterij na solarno LED svetilko.

Naše rešitve za delovanje solark do 365 noči v letu

Zamenjava klasičnih uličnih svetilk s solarnimi na mestih z električno napeljavo

Solarna LED ulična svetilka z dodatno baterijo v spodnjem delu kandelabra

Solarka vse v enem z dodatnimi fleksibilnimi solarnimi paneli in akumulatorji

Optimalna izbira za Slovenijo in širše

V naši ponudbi imamo široko paleto izdelkov, v prvi vrsti pa smo pri ponudbi orientirani na solarno LED svetilko MSS-30W-ESR, ki je delana za naše tržišče in je bila izbrana na podlagi izkušenj, izračunov in testiranj. Svetilka je visoko kakovostna, cenovno ugodna z optimiziranimi parametri vseh sestavnih delov in, kar je najpomembneje, omogoča nam enostavno nadgradnjo z našim modularnim sistemom za zagotavljanje delovanja 365 noči v letu na vseh delih Slovenije in širše.

najboljše ta hip za slovensko tržišče

Solarna LED svetilka vse v enem, 30W

Lastnosti svetilke MSS-30W-ESR:

moč LED svetlobnega vira: 30 W (proizvajalec USA CREE LED), barva svetlobe 2700K – 6500K, temperaturni razpon od – 25 do 65 °C, življenjska doba 50000 ur+, certificirano in standardizirano, inteligentni regulator polnjenja, inteligentni kontroler prenosa energije iz solarnega panela, možnost nastavitve z daljinskim upravljalnikom, LED svetilnost 170 lm/W, solarni akumulator Ternary Li-ion 60.8 Ah, življenjska doba 5 – 8 let, solarni panel 35W, izkoristek 21%, življenjska doba 25 let, možnost priključitve dodatnih solarnih panelov in baterij, modularna sestava (enostavno zamenljivi deli), visokokakovostni materiali za zaščito pred vremenskimi vplivi, rjo in vandalizmom.

KASNEJŠA NADGRADNJA

MSS-30W-ESR pred pripravljene za sistem 365 noči

MSS-30W-ESR solarne svetilke lahko kadarkoli in kjerkoli, ko je to potrebno, nadgradite s sistemom 365.

Neuničljiva kakovost, ki prenese vse teste

Prednosti solarnih LED svetilk tipa vse v enem iz naše ponudbe:

 • Sončni paneli 25+ let

  Sončni paneli oziroma monokristalne silicijeve laminirane plošče (Taiwan Motech) zagotavljajo 20 – 21 % učinkovitost svetlobne pretvorbe in imajo življenjsko dobo, ki je daljša od 25 let.

 • CREE LED, 170 LM/W

  Visoko učinkovito vezje luči CREE LED tehnologije s svetlobno učinkovitostjo 170 LM/W in življenjsko dobo 50.000 ur.

 • Varne pred vsakršnim vremenom

  Močno, vodoodporno in protikorozivno aluminijevo ohišje z rebričasto ojačitvijo, ki varuje tudi pred soljo, prahom in vsemi vremenskimi razmerami (standard IP65).

 • Certificirano in testirano

  Certificirano CE, RoHs, FCC in ISO9001:2015 standardizirano.

 • Učinkovito odvajanje toplote

  Patentirani sistem učinkovitega odvajanja toplote (UNICASE zračni kanal).

Multifunkcionalne in preproste za uporabo

 • Štiri opcije namestitve

  Enostavna montaža in 4 opcije raznolikih namestitev, vrtljiv nosilec (0 – 120°), premer droga svetilke (60 mm ali tanjši).

 • Varčevanje z energijo

  Samodejni vklop ob sončnem zahodu in samodejni izklop ob sončnem vzhodu, senzor gibanja (PIR ali mikrovalovno tipalo) poskrbi, da svetilka s polno močjo sveti le, ko je to potrebno (ko zazna gibanje v okolici).

 • Vgrajeni senzor gibanja

  Vgrajeni senzor gibanja omogoča različne in tudi prilagodljive načine osvetlitve: standard – trije načini osvetlitve, priložen daljinski upravljalnik za prehajanje iz enega v drug način: Način 1: 5 ur polna svetlost, nato zatemnitev na 25 % + ob detekciji gibanja polna svetlost za 30 s. Način 2: ves čas zatemnitev na 25 % + ob detekciji gibanja polna svetlost za 30 s. Način 3: 5 ur polna svetlost + zatemnitev na 25 % do sončnega vzhoda (senzor gibanja se izklopi).

 • Vgrajene "TERNARY" litijeve baterije

  Odlikujejo jih številne prednosti v primerjavi z LiFePO4 baterijami: večja kapaciteta na baterijo, daljša življenjska doba, dobre zmogljivosti tako pri visokih kot pri nizkih temperaturah ... Solarne svetilke tipa vse-v-enem iz naše ponudbe vsebujejo sklope teh baterij z vgrajeno elektroniko za varno delovanje. »Ternary« litijeve baterije uporablja tudi novejša generacija električnih vozil Tesla.

 • Enostavno menljivi deli

  Izvlečno-potisna zasnova ohišja omogoča enostavno menjavo baterije ali krmilnika.

Naše solarne LED svetilke imajo tudi dovršen videz.

SISTEM 365 NOČI

Solarne LED svetilke vse v enem (model MSS-30W-ESR) z dodatnimi fleksibilnimi solarnimi paneli in akumulatorji, montiranimi pod svetilko. V PRIHODU – zagotovil bo delovanje solarnega svetilnega sistema 365 noči v letu! Izdelek je plod našega razvoja, v naslednjih mesecih pa bo tudi v redni proizvodnji.

Najnovejše, zmogljivo in kakovostno

Uporabljeni so najnovejši fleksibilni ETFE solarni paneli z izkoristkom, večjim od 25%, širšim spektrom izkoriščanja svetlobe in tudi pod različnimi koti osvetlitve. Sistem je sestavljen iz SUNPOWER solarnih celic, narejenih v ZDA, vgrajene so Ternary Li-Ion baterije, ki se najbolje obnesejo za zunanjo uporabo v naših vremenskih pogojih.

Osnovni modul nudi 736W moči solarnih panelov in kapaciteto baterij do 1.575Wh. Temu moramo prišteti še kapaciteto baterij in moč solarnega panela same solarne LED svetilke MSS-30W-ESR. Lahko združujemo tudi več modulov solarnih panelov in baterij.

Velika moč solarnih panelov nam zagotavlja polnjenje tudi v oblačnem vremenu ali na senčnih legah.

Modularna zasnova, številne opcije

Sistem je zasnovan modularno in se lahko ponudi z različnimi kapacitetami akumulatorjev in moči panelov. Ne potrebujemo močnejših nosilnih stebrov. Dodatne solarne panele in baterije lahko dodajamo naknadno. Vse baterije so enostavno zamenljive.

Odporno na točo, sneg, umazanijo.

Vertikalna in fleksibilna montaža zagotavljata odpornost na vse vremenske pogoje in najmočnejše vetrove. Paneli se sami očistijo v dežju.

Model mikro solarne elektrarne ob avtobusni postaji - projekt v pripravi.

RAZSVETLIMO PRIHODNOST SKUPAJ.